Новини

З літніми канікулами!

Червень 18, 2012

Любі діти! Вітаємо вас з початком літніх канікул!  Бажаємо вам гарного відпочинку, цікавого дозвілля і з новими силами розпочати новий навчальний рік! До зустрічі 31 серпня!

Міський конкурс «Оточи себе красою»

Червень 15, 2012

Наша школа бере участь в загальноміському конкурсі «Оточи себе красою», який цього року проходитиме вчетверте, у номінації «Краще облаштування території перед торгово-офісними та іншими громадськими будівлями». На конкурс ми подали заявку, в якій представили проект, що діє протягом року, – «Екологічна долина». Під час конкурсу на невеличкій пришкільній ділянці у 10 соток будуть висаджені рослини: флокс альпійський, аморант, енотера, дельфініум, пупрпуровий та жовтий очитоки, портулак, троянди плетисті та гібридні, шоломник жовтий, ясколка та багато інших.

До побачення, «Дивосвіте»!

Червень 14, 2012

th_115.JPG.jpgОсь і промайнули два насичених тижні роботи пришкільного літнього табору «Дивосвіт». За цей час діти в колі друзів весело та корисно проводили час, відвідували різноманітні культурно-розважальні заклади, брали участь у цікавих заходах.

Про нас пишуть, про нас розповідають

Червень 13, 2012

Засоби масової інформації продовжують висвітлювати діяльність нашої школи в екологічному напрямку. На офіційному порталі міської ради, міського голови та виконавчого комітету http://www.rada.cherkassy.ua/ та на сайті «Прочерк» http://procherk.info/ з’явилася інформація про унікальний проект який впроваджується у нашій школі «Еко-долина». Наш досвід, як зазначив депутат Черкаської міської ради Сергій Ткаченко, буде втілений у кожній школі міста. На цих сайтах розповідається про участь команди нашої школи у складі вчителя біології та екології Людмили Довгаль і учня 9-А класу Івана Вовчка у фіналі четвертого проекту WWF Австрія та фундації ERSTE «Європейські школи за живу планету», що проходив у Румунії.

Thank you, “Sunshine”!

Червень 12, 2012

У нашій школі вперше було відкрито літній мовний табір «SUNSHINE». Головне завдання табору – покращення мовного рівня учнів, розвиток лідерських навичок, ознайомлення з культурними традиціями англомовних країн та сприяння міжнаціональній дружбі.
Табір функціонував за сприянням волонтера Корпусу миру США Джейсона Маркса і тривав два тижні.
В програму було включено заняття англійською мовою із застосуванням інноваційних методик та сучасного науково-методичного забезпечення, ігри та спортивні заходи, екскурсії, конкурси та майстер-класи з арттерапії.
Всього учасників табору було 62. Школярі, які відвідували табір, були поділені на три групи: до молодшої групи входили учні 4-6 класів і мали назву загону «Happiness», до середньої групи входили учні 7-8 із назвою «Sunrise», старша група 9-10 класів мала назву «Ed’s Team».
Робота в таборі розпочиналась із ранкової зарядки під керівництвом волонтера Містера Маркса, після неї проходили інтерактивні заняття із вчителями англійської мови відповідно складеного розкладу.
У другій половині дня учні мали змогу відпочити та розважитись, набуваючи практичні навички застосування англійської мови. Творчі заняття у мовному таборі допомогли учням збагачувати свої знання з англійської мови, розвивати свій творчий потенціал та цікаво і з користю провести канікули. Школярі засвоїли техніку «квілінг» і радували школу своїми виробами. Крім того, учні вивчили багато англомовних пісень, переглянули та обговорили фільми англійською мовою.
Не обійшлося у таборі без прогулянок та екскурсій. А у долині троянд наші учні мали змогу поспілкувалася із іншими волонтерами Корпусу миру, що перебувають у місті, проявити себе у різноманітних видах спорту.
На церемонії закриття всім учасникам мовного табору були вручені сертифікати, які доводили рівень володіння англійською мовою, грамоти за активну участь у житті табору, а також подяки вчителям англійської мови та волонтеру Джейсону Марксу за високий професіоналізм та креативний підхід до організації занять у таборі.
Наразі, табір досяг своєї мети. За результатами анкетування всім учням дуже сподобалось у таборі. Діти задоволені організацією занять, відношенням дорослих, харчуванням. Багато хто написав, що хотіли би, щоб такий табір став доброю шкільною щорічною традицією.
Тож, будемо намагатися справдити дитячі очікування!

Підсумки навчальних досягнень за 2011-2012 навчальний рік

Червень 11, 2012

Підведено підсумки навчальних досягнень учнів за 2011-2012 навчальний рік. На високому рівні закінчили школу 35 учні. Це: Постоленко Олександр (2А), Лук’яненко Іван, Соломаха Софія (2Б), Ільїна Поліна, Кузьміна Вікторія (2В), Коваль Олена, Негрій Анастасія, Франко Анастасія, Іноземець Анна (3А), Сергєєва Марія, Апостолов Олександр, Ткаченко Віталій, Шевченко Лілія (3Б), Руденко Станіслав, Соломаха Вікторія (4А), Казновський Євген, Фещенко Злата, Козловський Деніс (4Б), Вовк Ірина, Матюшенко Наталія (5А), Білоус Ольга, Циганник Єлизавета (5Б), Фомічов Андрій, Кізко Віталій, Олійник Артем, Демченко Анастасія (6Б), Підчасюк Дар’я, Талалаєвька Марія (7А), Сивачук Вікторія (8А), Могильна Наталія, Степаненко Ірина (9А), Ковтун Богдан, Когут Юлія, Мурза Крістіна, Чубса Лілія (10Б). Всі вони нагороджені похвальними листами.

Микита Черкасов – чемпіон світу із сучасних танців

Червень 8, 2012

th_hI7ksFzWKYI.jpgУ Ізборні (Великобританія) відбувся 10 чемпіонат світу із сучасного спортивного танцю. У ньому взяв участь учень нашої школи Микита Черкасов, який посів чотири перших місця у номінаціях: «Диско фристайл-соло», «Хіп-хоп – дуети», «Фентезі-дуети» та «Диско данс – дуети», а також чотири других місця у номінаціях: «Хаус-соло», «Диско данс-соло», «Данс шоу-соло», та «Фентезі дуети». Це чергова перемога Микити у світових чемпіонатах, де він доводить, що є танцюристом міжнародного рівня.

Новини з мовного табору

Червень 7, 2012

Продовжує свою роботу літній шкільний мовний табір «Sunshine». Учні із задоволенням відвідують його та продовжують вдосконалювати не тільки знання англійської мови, а й здобувають практичні навички.

Вісті з табору «Дивосвіт»

Червень 6, 2012

Продовжує роботу пришкільний оздоровчий літній табір відпочинку «Дивосвіт». Діти беруть активну участь у цікавих спортивних та розважальних заходах.
На подвір’ї школи відбувся конкурс малюнків на асфальті «Усе найкраще дітям». Мешканці табору змагалися в іграх «Знайди скарб» та «Поклик джунглів». На базі обласної дитячої бібліотеки діти взяли участь у розважальних програмах «Здраствуй, літо», «Літо – весела пора» та в операції «Дбайливий господар».
Кожен день роботи табору має тематичну спрямованість, вже відбулися: День знайомства, День кіно, День загону, День мистецтва, День захисту дітей, День охорони навколишнього середовища, День здоров’я.
Під час відвідування табору учні оздоровлюються, проявляють спортивні, інтелектуальні, творчі здібності та цікаво відпочивають на літніх канікулах.
З перших днів роботи табору створена «Стіна настрою», де школярі мають змогу постійно виражати свої почуття від прожитого дня у таборі.

Міський еко-конкурс «Збережи та прикрась»

Червень 6, 2012

У рамках святкування 726 річниці з дня заснування міста Черкаси відбувся міський еко-конкурс юнацької та дитячої творчості «Збережи та прикрась».
Учні нашої школи Надія Полуніна та Іван Вовчок представляли творчу композицію, виготовлену із матеріалів вторинної сировини «Екодолина мрій» у номінації «Краса з нічого». Їх робота отримала схвальні відгуки як пересічних черкасців, так і високоповажного журі. Творці «Екодолини мрій» були нагороджені грамотами та цінними подарунками.
Фестиваль проходив з метою привернення уваги мешканців до необхідності змін у вирішенні проблем екології та естетики міста.