Новини

Вітання Дениса з Америки

Серпень 30, 2013

th_Кулик Денис.JPG.jpgШкола отримала вісточку від нашого учня Кулика Дениса – переможця програми FLEX.

Програма обміну майбутніх лідерів (FLEX) – це програма для учнів загальноосвітніх шкіл десяти країн співдружності незалежних держав (СНД) – Євразії, яка фінансується урядом Сполучених Штатів. Програма надає школярам стипендії, які дають їм змогу подорожувати до Сполучених Штатів, навчатися в американській школі протягом одного академічного року і проживати у американській приймаючій родині.

І Всеукраїнський конкурс флористики та фітодизайну

Серпень 29, 2013

th_Изображение 028.jpgКоманда Черкаської області у яку входили учні нашої школи Анжеліка Гаврилова (11-Б), Марина Радько (10-А), вчитель біології Л. В. Довгаль та керівник гуртка флористики В. П Кулікова взяли участь у І Всеукраїнському конкурсі флористики та фітодизайну «Квіткові килими». Він проводився з ініціативи Національного еколого-натуралістичного центру МАН України та Академії флористики та фітодизайну. Черкасці створили неперевершений квітковий килим «Шевченків край», який був присвячений двом ювілеям 2014 року: 60-річчю створення Черкаської області та 200-річчю з дня народження Т. Г. Шевченка.

Благодійність меценатів

Серпень 29, 2013

Завдяки спонсорській допомозі директора фірми «Шкільна форма» В. Шинкаренка, керівника танцювального клубу «Експресія» В. Коваленко, Голови Черкаського осередку Всеукраїнської спілки автомобілістів В. Некопаненко та директора фірми «Лікувальна їжа» Н. Базилевич у школі зроблено капітальну реконструкцію санвузла.

Нові досягнення з іноземних мов

Серпень 29, 2013

Учениця 11-А класу Степаненко Ірина склала іспит DELF з французької мови – рівень В1. Іспити проходили, як і зазвичай, в Національному університеті ім. Т. Г. Шевченка під егідою посольства Франції в Україні.

Серпнева педагогічна рада

Серпень 29, 2013

th_Изображение 016.jpgПроведено педагогічну раду, на якій за методикою трьохвимірного аналізу було підбито підсумки 2012-2013 навчального року по п’яти напрямках. Це: створення позитивного іміджу школи; навчальні досягнення учнів; стан безпеки життєдіяльності та здоров’я учнів; інноваційна діяльність школи; виховна робота.

Всеукраїнський науково-освітній проект

Серпень 26, 2013

th_Изображение 024.jpg Творчий колектив нашої школи представив проект «Екологічна долина AQUA» на обласному етапі Всеукраїнського науково-освітнього проекту «Оптимізація озеленення території навчальних закладів». Кваліфіковане журі високо оцінило роботу нашої школи з озеленення пришкільної території і присудило ІІ місце.

День Незалежності у столиці

Серпень 24, 2013

th_1.jpgНа честь Дня Незалежності у Києві пройшов традиційний Всеукраїнський “Парад вишиванок”. Місто Черкаси представила делегація у складі ста осіб під керівництвом директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Марини Бакланової.

Перемога табору «Дивосвіт»

Серпень 24, 2013

th_Изображение 018.jpgПідбито підсумки загальноміського конкурсу на кращу організацію здорового способу життя дітей в умовах літнього відпочинку. Наш пришкільний табір «Дивосвіт» (начальник табору Н. А. Шевченко) був визнаний одним із кращих у місті і нагороджений грамотою Департаменту освіти та гуманітарної політики ІІІ ступеня. Ми вже вкотре довели, що у нашій школі вже багато років приділяють велику увагу оздоровленню дітей влітку.

МАН – Юніор Дослідник

Серпень 22, 2013

th_Изображение 026.jpgКоманда учнів 9-А класу, нашої школи, у складі Юлії Марченко та Ірини Бутенко (науковий керівник Л. В. Довгаль) взяла участь у Всеукраїнському інтерактивному конкурсі «МАН – Юніор Дослідник». За його підсумками наша команда була нагороджена дипломом І ступеня за підписами президента МАН України С. О. Довгого та директора національного центру МАН України О. В. Лісового у номінації «Еколог-Юніор».

Золоті сурми Екологічної варти

Серпень 21, 2013

th_P1000357.JPG.jpgУчні 5-7 класів, нашої школи, пройшли навчальну практику на базі оздоровчо-тренінгового центру «Екологічна варта», що знаходиться в урочищі Батилиман м. Севастополь. Цей унікальний  заказник має незвичайну флору і фауну та чудодійний Кримський мікроклімат, що є дуже важливим як для оздоровлення дітей, так і для практичного навчання життя молодої людини у гармонії з природою.