Новини

Європейські школи за живу планету

Жовтень 28, 2011

Учитель біології Л. В. Довгаль та учень 9-А класу Іван Вовчок проходили навчання у Академії WWF та фундації ERSTE «Європейські школи за живу планету», яке відбувалося на базі WWF в Австрії.

Обласний семінар директорів

Жовтень 28, 2011

До нашої школи завітали директори шкіл – слухачі курсів підвищення кваліфікації. Вони ознайомилися з інноваційною діяльністю школи, яка є однією із лідерів у місті та в Україні.

Відзнаки школи та директора

Жовтень 27, 2011

За підсумками третьої національної виставки – презентації «Інноватика в сучасній освіті» наша школа отримала диплом за активне упровадження у навчальний процес освітніх інновацій. Диплом був підписаний міністром освіти і науки, молоді та спорту Дмитром Табачником та президентом академії педагогічних наук України Василем Кременем.
Директор школи Т. Є. Ткаченко нагороджена Почесним дипломом за активну участь у розробці й упровадженні освітніх інновацій.
Ми пишаємося тим, що нашу багаторічну роботу визнано на державному рівні та продовжуватимемо впроваджувати у навчально-виховний процес освітні інновації

Реалізація програми «Сто відсотків»

Жовтень 27, 2011

Однією із форм методичної роботи вчителів під час канікул є навчання інноваційним формам роботи з освоєння інформаційно-комунікаційних технологій. Учителі поглиблюють свої знання у створенні текстових документів, таблиць, діаграм, презентацій; використанні інтернет – технологій та локальних мереж. Вони готуються до здійснення анкетування, діагностування, тестування, також розробляють власні електронні презентації.
Учитель інформатики О. Б. Задиранов допомагає учителям здобути потрібні знання, розповідає про нові тенденції в інформаційному інтернет – просторі.
До закінчення канікул учителі завершать навчання інформаційно-комунікаційним технологіям та будуть впроваджувати їх у навчально-виховний процес.

Цікава історія

Жовтень 26, 2011

Учні 7-А та 7-Б класів сьогодні представляли свої проектні роботи з історії. Під керівництвом вчителя Бряник Ірини Володимирівни, учні готували проекти, які були представлені під час вивчення теми «Народження середньовічної Європи».
Середньовічний замок – один із найважливіших символів європейської цивілізації. Семикласники із захопленням своїми руками відтворювали вигляд європейських замків доби Середньовіччя. Вишукували, малювали та представляли модне вбрання цієї епохи.

Презентація п’ятих класів

Жовтень 25, 2011

У актовій залі школи відбулася традиційна презентація п’ятих класів. Спікер шкільного парламенту, академік дитячого об’єднання «Країна Пригод» Юлія Когут привітала п’ятикласників та побажала плідної роботи у середній школі та дитячому об’єднанні.

Міжнародний фестиваль педагогічних інновацій

Жовтень 24, 2011

th_016.jpgУ Черкаському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників відбувся III міжнародний фестиваль педагогічних інновацій. За його підсумками директор школи Т. Є. Ткаченко була нагороджена дипломом за перемогу в номінації «Інновації – в управлінській діяльності», підписаний директором інституту інноваційних технологій і змісту освіти О. А. Удодом.

Проект «СловоГрай»

Жовтень 24, 2011

Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, факультету «Видавнича справа та редагування», серед яких випускниця нашої школи, почесний академік дитячого об’єднання «Країна Пригод» Аліна Кононенко та викладачі кафедри видавничої справи, редагування і теорії інформації запровадили проект «СловоГрай». Основне завдання проекту – прищеплення дітям любові до книги за допомогою цікавих ігор та конкурсів, популяризація читання серед школярів четвертих класів.

Профорієнтаційний захід «Випускник-2012»

Жовтень 21, 2011

Учні 8 -А класу нашої школи відвідали загальноміську акцію «Випускник-2012» Черкаських навчальних закладів, які забезпечують фундаментальну та професійну підготовку спеціалістів робітничих професій. Ця акція проводилася за підтримки державної служби зайнятості.

Методично-практичний семінар для вчителів французької мови

Жовтень 21, 2011

21 жовтня 2011 року на базі школи відбувся методично-практичний семінар для вчителів французької мови з теми «Методики перевірки навичок читання та аудіювання при виченні другої іноземної мови».
Організатори семінару ставили перед собою мету ознайомити учасників з методиками перевірки рівня сформованості в учнів умінь і навичок з читання та розуміння усного мовлення, використовуючи інноваційні технології.