Новини

Фестиваль «Веселий водограй»

Квітень 28, 2012

Відбувся загальношкільний конкурс «Веселий водограй» в якому взяли участь кращі співаки, гумористи та танцюристи школи: багаторазові переможці міських та обласних конкурсів і фестивалів, академіки дитячого об’єднання «Країна Пригод» Богдан Ковтун (10-Б), Павло Коробко та Іван Вовчок (9-А). На фестивалі вони представили гуморески сучасної української письменниці Наталії Терещенко. Переможець обласного конкурсу читців ім. Василя Симоненка, учитель 6-Б класу Артем Олійник прочитав вірш відомого черкасця «Лев ім’я змінив». Глядачі з захопленням прослухали пісні Аліни Безгубої (5-Б), дуетів дівчат 6-А, 6-Б, 7-А, 7-Б, спільний дует Катерини Смірнової (9-А) та Вікторії Сивачук (8-А). Присутнім дуже сподобався танок у виконанні учнів 7-А класу.

Міський конкурс інсценізацій

Квітень 27, 2012

Відбувся міський конкурс інсценізацій «Сторінками дитячої літератури», у якому змагалися понад двадцять творчих колективів шкіл нашого міста. Нашу школу представляв драматичний колектив учнів 7-А класу, у складі: Анастасії Чеберяк, Сергія Волочаєва, Дар’ї Підчасюк, Віталія Калюжного, Марії Талалаєвської та Аліси Коробко (художній керівник І. О. Коркішко, вчитель В. С. Чернуха).
На розсуд журі була представлена інсценізація за твором шведської письменниці, класика дитячої літератури Астрід Ліндгрен «Еміль із Льонебергі». За підсумками конкурсу наші юні актори, які дебютували на міському рівні, посіли друге місце.
Адміністрація школи, шкільний парламент, академічна рада дитячого об’єднання «Країна Пригод», учні, вчителі щиро вітають драматичний колектив школи а також їх керівників Ігоря Олексійовича Коркішка та Вікторію Сергіївну Чернуху і бажають подальших творчих успіхів.

День цивільного захисту

Квітень 26, 2012

З метою ефективних дій під час надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру 25 травня 2012 року в школі проходив День цивільного захисту та об’єктове тренування.
Напередодні Дня цивільного захисту з особовим складом, учнями були проведені заняття, навчання з керівниками невоєнізованих формувань, інструктивна нарада. Був розроблений План підготовки і проведення Дня цивільного захисту та об’єктового тренування, графік проведення та План екстреної евакуації.
День розпочався збором керівного складу ЦЗ закладу, де начальник ЦЗ Ткаченко Т. Є. оголосила присутнім мету і завдання Дня ЦЗ, а начальник штабу ЦЗ Білоус О. О. ознайомила з графіком проведення Дня ЦЗ в школі.

Міжнародний екологічний форум «Довкілля для України»

Квітень 26, 2012

У Києві відбувся міжнародний форум «Довкілля для України» на який був запрошений екологічний театр нашої школи, у складі: Ольги Івченко, Богдана Ковтуна, Микити Черкасова, Анни Савеги (10-Б), Павла Коробка (9-А),  (художній керівник І. О. Коркішко).

Міський фестиваль театрів

Квітень 26, 2012

th_Изображение 001.jpg

Візит директора Корпусу мира США в Україні

Квітень 25, 2012

Сьогодні відбулась визначна подія для школи.
Нас відвідав директор Корпусу миру США в Україні Даглас Тешнер. Містер Тешнер оглянув школу, поспілкувався з вчителями англійської мови, з учнями та відвідав урок волонтера Джейсона Маркса у 8-А класі.
Під час зустрічі з директором школи Ткаченко Т. Є. містер Тешнер подякував за допомогу волонтеру, організацію роботи волонтера у школі та за підтримку ідей Корпусу миру.
Тетяна Єгорівна поділилася планами щодо подальшого перебування Джейсона Маркса у закладі та подякувала містеру Тешнеру за високий рівень підготовки волонтерів для роботи по програмі «Викладання англійської мови як іноземної».
Сподіваємось, що подальша спільна робота буде результативною та принесе задоволення як волонтеру, так і працівникам закладу.

Результативність школи в проекті «Освіта для сталого розвитку»

Квітень 25, 2012

Директор школи Тетяна Єгорівна Ткаченко та вчитель біології Світлана Миколаївна Чубса взяли участь у конференції «Освіта для сталого розвитку в Україні: досягнення та перспективи».
До участі в конференції було запрошено науковців, представників місцевих органів управління освітою та вчителів-практиків.
Крім того, на конференції висвітлювались питання аналізу та актуального стану освіти для сталого розвитку в Україні, практика та перспективи викладання відповідних навчальних курсів. Було проведено круглий стіл із представниками шкільних програм освіти для сталого розвитку Великої Британії, Ірландії та Польщі.
Учні нашої школи є учасниками проекту «Освіта для стійкого розвитку», керівником якого є вчитель біології С. М. Чубса, тому вона ознайомила присутніх з досвідом роботи учнів з цього питання через співпрацю дитячого клубу «AQUA» із громадськими організаціями.
Про досягнення та перспективи роботи ідей сталого розвитку описано у науковому посібнику «Освіта для сталого розвитку в Україні: досягнення та перспективи».
Конференція була цікавою і змістовною, а головне – внесла багато інноваційних ідей для роботи школи в даному проекті.

Всеукраїнська акція «7 чудес України»

Квітень 25, 2012

Фонд «Рідна Україна» вже п’ятий рік проводить акцію «7 чудес України». За її результатами визначено «7 історико-архітектурних чудес України», «7 природних чудес України», «7 чудес України: замки, фортеці, палаци».

Стажування у міськвиконкомі

Квітень 24, 2012

Одинадцять учнів нашої школи приступили до стажування у різних підрозділах Черкаського міськвиконкому, а саме: Юлія Когут, Ольга Івченко, Богдан Ковтун, Анна-Марія Тарасюк, Аліна Шара, Марія Левченко, Марія Коновалова, Ольга Шиян, Лілія Чубса, Наталія Коваль (10-Б) та Анастасія Білоус (9-А). Стажування триватиме протягом квітня-травня. Учні ознайомляться з роботою відділів міськвиконкому, набудуть досвіду, який в подальшому житті допоможе їм в громадській роботі. Стажування відбувається за ініціативи міського голови Сергія Одарича.

Міський конкурс знавців природи

Квітень 23, 2012

th_Изображение 002.jpg